top of page
faces-of-ASD (2).jpg

OTİZM

Yaşam için
Çığır Açan Teknolojiler

Otizm Nedir?

 

Otizm doğuştan başlayan, nörolojik bir hastalık olup kişinin yaşam kalitesini olumsuz etkileyen davranışsal ve sözel bozukluktur.

Göz teması kuramama, tekrarlayan davranışlar, sosyal aktivitelerde zorlanma gibi belirtileri vardır. Ayrıca otizmli bireyler ışıklar ve sesler gibi duyusal uyarılardan hassasiyet duymaktadırlar.

image.webp

bELİRTİLER

nEDENLERİ

kİMLERDE gÖRÜLÜR

TANI YÖNTEMLERİ

otizm çocuk

Otizm Türleri

Asperger Sendromu: Asperger Sendromu, otizm türleri arasında en hafif olandır. Bu sendroma sahip kişi çok zeki olabilir ve iş hayatlarında üstündürler. Ancak sosyalleşme anlamında zorluk çekerler.

Klasik Otizm: Otizm olarak da bilinen klasik otizm, sosyalleşme ve iletişim sorunlarının ağır biçimde görüldüğü, iletişim bozukluğu, kısıtlayıcı ve tekrar edici davranışlar  gibi belirtiler gösterir.

Atipik Otizm: Otizm belirtilerine sahip ancak hastalığa tanı konacak kadar yeterli kriterleri sağlamayan çocuklara Atipik otizm denir. Atipik otizm erken tanı ve doğru tedavi yöntemleri ile bireylerin yaşadığı konuşma ve iletişim bozukluklarının düzeltilebilir olmasıdır. 

Otizm için Tedavi Seçenekleri 

Özel Eğitim Tedavisi

Özel eğitim tedavisi otizmli bireylerin sosyal hayata adaptasyonunu kolaylaştırır.

özel eğitim tedavi

Fizik Tedavi

Bireyin motor becerilerini geliştirmek için  fizik tedavi uygulanır.

fizik tedavi

Özel Diyetler

Otizmin toplumda görülme sıklığı artıkça, beslemenin önemi de artmaktadır.

diyet

Transkutanöz Vagus Sinir Stimulasyonu (tVNS)

tVNS® cihazı dünyada "otizm" için onaylanmış tek medikal vagus uyarım cihazıdır.

Transkutanöz Vagus Sinir Stimulasyonu (tVNS)

Rett Sendromu: Bebeklik döneminde ortaya çıkan otizmin bir türü olarak hastalıktır. Kız çocuklarda görülme oranı erkek çocuklara göre daha fazladır. Emekleme veya yürüme sorunları, göz temasında azalma gibi belirtileri vardır. 

GELECEĞİN
MEDİKAL TEKNOLOJİLERİNİ TASARLIYORUZ

bottom of page