top of page

KOMA TEDAVİSİNDE tVNS

2021 yılından bu yana tVNS®️ Vagus Sinir Stimulasyon Cihazımız ile çok sayıda başarılı tedaviye öncülük etmiş olan, Atatürk Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halil Özcan ile vagal sinir uyarımı konusundaki tecrübeleri ve farklı endikasyonlardaki etki mekanizmaları konusunda ilham veren bir söyleşi gerçekleştirdik.


Gloskow skoru 4-5 aralığında olan 2 koma hastasında uyguladığı tedavi sonrasında olağanüstü iyileşme ve tedavi öykülerini dinlemek benzer durumda olan sayısız hasta için bize ilham ve umut verdi.


Prof. Özcan, Nöromodulasyon merkezlerinde, tedaviyi öncelikle uzmanlık konuları olan depresyon, anksiyete bozuklukları ve uyku problemleri olan hastalarda farklı protokollerle uygulamış ve fayda sağlamıştır. 20 yılı aşkın süredir dünyanın dört bir yanında çeşitli endikasyonlar için yapılan klinik çalışmalar konusundaki araştırmaları sonrasında, tedavinin farklı alanlarda kullanılmasına öncülük etmiştir. Cerrahi müdahale, oksipital blokaj gibi tedavilere yanıt vermeyen kronik migren ve tinnitus hastalarındaki olumlu tecrübeleri de benzer durumdaki milyonlarca hasta için umut vericidir.


Nöroplastisite, parasempatik aktivite, kardiyak ve nöro-immune etkileri ile otonom sinir sisteminin en etkili bileşenlerinden vagus sinirinin uyarımı günümüzde epilepsi, depresyon, ağrı, inflamatuar bağırsak hastalıkları, inme, parkinson, multiple skleroz, als endikasyonlarının tedavisinde uygulanmakta, ve düşük yan etkili bir seçenek olarak önümüzdeki yıllar için sağlık sistemini kökten değiştirebilecek olasılıklar sunmaktadır.


Bilimin gelişmesine ve sayısız hastanın yeni bir yaşama kavuşmasına olan katkılarından dolayı başta saygıdeğer hocamız Prof.Dr. Halil Özcan olmak üzere Atatürk Üniversitesi’ne teşekkürlerimizi sunuyor, yakın gelecekte yapacağımız yeni çalışmaları sabırsızlıkla bekliyoruz.


Videonun tamamı için websitemizi ve youtube kanalımızı ziyaret edebilir, tedavi protokolleri ve klinik detaylar için bizimle iletişime geçebilirsiniz.







12 görüntüleme0 yorum
bottom of page